Sälj och bo kvar

Leasa ditt hem. 

Frigör kapitalet och lev mer – i huset du älskar.

Oavsett om det är för att betala av skulder, köpa ett nytt hem eller finansiera ett företag, så ger LisaHem dig möjligheten att frigöra kapital och samtidigt bo kvar i ditt hem.

Lämna dina uppgifter så återkommer vi med preliminärt förslag på bud och hyresnivå.

Gäller för närvarande endast villor och radhus, ej lägenheter.

Ansök och få ett bud
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Bostad
Gäller ej lägenheter

Hur går det till?

Lämna dina uppgifter

Lämna dina kontaktuppgifter i formuläret ovan så återkommer vi med ett frågeformulär om fastigheten och dina förutsättningar. Utifrån det kan vi lämna ett preliminärt förslag på pris vi köper fastigheten för samt hyresnivå.

Illustration av kvinna som skickar in ansökan.

Platsbesök

Om förslaget är intressant bokar vi in ett platsbesök där vi går igenom fastigheten och hur processen går till i detalj. I vissa fall anlitar vi besiktningsman.

Illustration av villa under förstoringsglas.

Skarpt bud

Efter platsbesök och eventuell besiktning lämnar vi ett skarpt bud och förslag på hyra.

Illustration av kvinna med dokument att signera.

Kontraktsskrivning och utbetalning

Tackar du ja till budet bokar vi in en tid för kontraktsskrivning och utbetalning av köpeskilling. Detta görs hos ett lokalt mäklarkontor och i samråd med den bank du har bolån hos.

Bo kvar!

Du får pengarna på kontot och bor kvar i lugn och ro med förstahandskontrakt.

Illustration av mamma, pappa och barn.

När behöver du LisaHem?

Med vår lösning säljer du din bostad till oss och bor kvar som hyresgäst, samtidigt som du får chansen att arbeta mot dina mål utan att behöva låna eller flytta.

→ Betala av skulder

Genom att sälja din bostad till LisaHem kan du lösa dina bolån och andra skulder och därmed undvika utgifter för räntor och amortering.

→ Köp av nytt hem

Genom att sälja sin bostad till oss har våra kunder fått möjligheten att köpa sitt drömlandställe.

→ Planera för penisonen

Som pensionär kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop. Genom att frigöra kapitalet bundet i bostaden kan du säkra din framtida ekonomi och samtidigt bo kvar i ditt hem.

→ Separation

En separation kan innebära att familjehemmet måste säljas. Låt barnen behålla tryggheten genom att bo kvar i sitt hem.

→ Renoveringar

Använd dina pengar för större renoveringprojekt utan att behöva ta itu med långivarerestriktioner.

→ Företags­­­­finansiering

LisaHem hjälper egenföretagare att frigöra kapital bundet i bostaden så att det i stället kan användas för att utveckla företaget.

Vad våra kunder säger

Sara

“Fungerade så smidigt! Killarna från LisaHem kom hit och var så trevliga, sen gjorde de en värdering, några veckor senare hade jag pengar på kontot och jag kan bo kvar! Bästa tjänsten!”

Josefin

“Vi har gått igenom en skilsmässa, med hjälp av LisaHem så kunde vi frigöra kapital utan att barnen behöver byta skola! Perfekt lösning för oss :)”

Silvian

“Min farmor har haft väldigt låg pension, med LisaHem kunde vi få ut en hel del pengar till henne samtidigt som hon kunde bo kvar i sitt fina radhus, nästa vecka ska hon på på charterresa för första gången på 10 år <3”

Jan

”Under pandemin höll mitt företag på att gå i konkurs. Jag var tvungen att skjuta in mer kapital. Tack vare LisaHem har jag kvar mitt bolag och kan bo kvar i mitt hem”

Frågor & Svar

Hur fungerar sälj och bo kvar?

Sälj och Bo Kvar är en tjänst för individer som primärt vill frigöra kapital från sitt boende utan att behöva flytta. Tjänsten fungerar så att LisaHem kan köpa ditt hus eller radhus och sedan direkt hyra ut fastigheten till dig. Du får en flexibel hyra och hyrestiden tar vi fram tillsammans. Du kan sedan få chansen att köpa tillbaka huset.

Kostar tjänsten någonting?

Tjänsten kostar ingenting för dig som kund. Du tillsammans med LisaHem tar fram ett pris och hyra på fastigheten. Om du inte väljer att acceptera erbjudandet har det inte kostat dig något. LisaHem tar inte heller ut en avgift när du accepterar erbjudandet.

Binder jag mig till något?

Nej, du binder dig inte till något. Om du väljer att frigöra kapital från bostaden blir en försäljning till LisaHem precis som vilken annan försäljning som helst. Det tecknas sedan ett hyresavtal. Innan försäljningsavtal och hyresavtal är påskrivet binder du dig inte till något.

Hur länge får jag bo kvar?

Med LisaHems upplägg får du kvar precis så länge du vill. Vi skräddarsyr våra hyresavtal efter era behov.

Hur lång tid tar det?

Vi är flexibla och kan anpassa tidsplanen helt efter dina önskemål.

Vad betyder äganderätt?

Att bo i äganderätt innebär att du äger fastigheten, det vill säga bostaden och marken den är placerad på. När du äger din bostad får du bestämma fullt ut över ditt hem, utan att någon lägger sig i. Du har möjlighet att hyra ut eller fritt överlåta huset till vem du vill.

Jag vill använda LisaHem för min lägenhet, går det?

För att göra affär med LisaHem krävs det att du har äganderätt av din bostad. Bostadsrätter eller hyresrätter är inte aktuellt. Det vanliga är att hus och radhus är äganderätter.

Jag vill använda LisaHem till mitt landställe, går det?

Ja det går bra. Så länge du har äganderätt över fastigheten kan du använda dig av LisaHem.